Een blijvend aandenken aan een dierbare

Rouwjuwelen, asjuwelen of assieraden, gedenksieraden, … Dit zijn allemaal namen die duiden op een juweel of sieraad met een heel speciale band tegenover iemand of iets die er nu niet meer is.

Een partner, kindje, familielid, vriend, hun dier, …

Dit zijn dan ook meestal juwelen die met veel emoties gepaard gaan. Je wil met dit juweeltje je emotionele band tegenover die persoon of dier behouden. Het is een soort gedenkteken, een troost, … Het is een manier om die persoon of dier voor een stukje altijd bij je te hebben.

Wanneer je afscheid moet nemen van een geliefde kan dit veel verdriet teweegbrengen. In het rouwproces verzacht een rouwjuweel de pijn. Zo houd je jouw geliefde dichtbij op een unieke wijze.

Het is onmogelijk om de leegte die er na een overlijden van een dierbare ontstaat op te vullen. Een kleine, tastbare herinnering kan je wat troost bieden. Nãu-design ontwerpt samen met jou unieke rouwjuwelen, waarmee je je dierbare steeds dicht bij je hebt.
Een hangertje met as, een haarlok, een ring met een vingerafdruk. Ook een oud juweel van je geliefde kan herwerkt worden tot een tijdloze herinnering.

Ook het verlies van je huisdier kan een zeer trieste leegte achterlaten. Het is alsof je een kameraad verliest. Misschien wil je die leegte opvullen met een klein juweeltje? Een hangertje met as, een paar haartjes, … Droeg je huisdier een medaillon? Dan kunnen we dit ook met jou in het juweel verwerken.

Alle rouwjuwelen worden in samenspraak en in alle discretie ontworpen en bovendien volledig met de hand gemaakt waardoor u steeds een unieke en bovenal persoonlijke herinnering heeft. Nãu-design maakt dan ook de tijd om te luisteren naar jouw verhaal om dit vervolgens om te zetten naar een persoonlijk rouwjuweel.

Vingerafdruk juweel

Een vingerafdruk is uniek. Een rouwjuweel met vingerafdruk is een zeer persoonlijk juweel als herinnering aan een dierbare. Je draagt met het vingerafdruk juweel de herinnering altijd dichtbij je. Voor een juweel met vingerafdruk is wel enige planning vereist. Wanneer uw dierbare langzaam uitdooft, neemt u de vingerafdruk het best voor het overlijden zelf. Na het overlijden zal u de begrafenisondernemer moeten vragen om de vingerafdruk zo snel mogelijk te nemen. We vragen vriendelijk om een aantal vingerafdrukken zodat onze graveur de beste kan nemen om de eigenlijke vingerafdruk gravure te maken.

Juwelen met de pootafdruk

Vraag aan de dierenarts om een afdruk van het pootje van uw huisdier of neem er zelf in het geval je lieve huisdier langzaam uitdooft. Deze afdruk wordt verkleind en kan dan in eender welk juweel gegraveerd worden.
Wij zorgen voor een prachtige gravure van de pootafdruk zodat u de herinnering lang bij u kunt dragen.

Asjuwelen

Asjuwelen zijn op maat gemaakte sieraden waar je een beetje as van een dierbare overledene in kan bewaren. Tijdens de moeilijke periode van rouw willen we je zo goed mogelijk ontvangen. De mogelijkheden voor rouwjuwelen bespreken we dan ook in alle sereniteit. We ontwerpen met jou een persoonlijk asjuweel. Kies je voor een ashanger, een asring of een ander juweel? Nãu-design zorgt voor een uniek asjuweel op maat.

Rouwjuwelen met haar

Sommigen vinden troost in het bij zich dragen van een lokje van hun dierbare. Ook een lokje haar kan in een sieraad verwerkt worden. De mogelijkheden hiervoor kunnen in alle sereniteit besproken worden. We ontwerpen met jou een persoonlijk juweel op maat.